Language

dijous, 19 de març del 2015

Recordeu al Raylan? Doncs aquí teniu com va acabar la seva història...

Al juny del 2013 un petit cadell de gat va passar per una terrible i traumàtica experiència. No va ser fins passats uns dies que la Tres, el Jose i jo mateixa passejant per un carrer de Sant Boi el vam trobar. Era una boleta tota bruta, immòbil i sense quasi vida que des d'un racó mirava sense mirar. Estava tot adolorit al costat d'una menjadora de gats de  carrer. 

Em vaig acostar amb cura, mentre el Jose es quedava amb la Tres, per evitar que el petitó s'espantés. El fet de ser veterinària no treu que el cor s'encongeixi cada vegada que una es troba davant animals malferits. Tenia quasi la meitat del seu petit cos cremat, i de feia uns dies. La revetlla de Sant Joan sol deixar animals ferits, ja sigui per accidents o per actes de maltractament. 
De seguida gràcies a PROGAT Sant Boi, i molt especialment a la Silvia Roca, es va posar en marxa el dispositiu que havia d'intentar salvar la vida del Raylan. El vam portar a la Clínica Veterinària Delta, una de les clíniques veterinàries que col·laboran amb PROGAT Sant Boi,on li van fer les cures oportunes. La Silvia Roca va fer de casa d'acollida, mentre li buscavem entre tots una bona família que l'estimés pel que és i no per les seqüeles que tindria degut a les cremades sofertes.La família va aparèixer, no podíem estar més contentes. La seva família  ja semblava meravellosa, i realment ho és. 

Ara en Raylan és el Moño per la forma de la seva cua. És un gat feliç, estimat i que s'estima amb bogeria a la seva família. Fa ja un temps l'Alba em va enviar una foto del Moño adult, textualment em deia que potser si escribia sobre una història amb un final tan feliç la gent perdria la por a adoptar animals amb problemes de salut,i s'animaria a oferir una nova oportunitat a aquests. Doncs, esperem que sigui així.

En Raylan a casa seva
En Raylan quan el vam trobar

Homenatge a Santiago Carrillo (Barcelona, 12 d'abril de 2013)

Com a persona crítica, de natura inquieta i d'esquerres la proposició de participar en l'homenatge a Santiago Carrillo em va emocionar, i alhora, em va fer sentir el neguit propi d'aquelles persones que no ens agrada massa ser protagonistes.

Tot plegat va ser molt emotiu, veure tantes persones allà reunides per dir un fort Fins aviat! a en Santiago. Un fins aviat perquè  penso que, passat el moment efímer de la vida, mentre algú ens recorda i ens té present tornem a la falsa vida de la memòria. 

No sóc una convençuda de la transició, ja que aquesta ens ha portat fins a un lloc fosc, però reconec el gran esforç que en Santiago, al costat d'altres persones d'esquerra, van realitzar en aquell difícil moment. 
La transició com tants altres períodes de la història parla de cedir per un bé major, però continuo pensant que les concessions han estat excessives, i que sobretot han durant massa temps. La Guerra Civil Espanyola no ha estat tractada com caldria, la transició no ha estat útil a llarg termini per la falta de responsabilitat de partits com el PSOE i les seves filials. No puc obviar que persones suposadament d'esquerres han governat durant la democràcia que va continuar després de 40 anys de dictadura. I ara, quasi 40 anys després, continuem sent una monarquia, continuem amb persones que van ser represaliades i enterrades en fosses clandestines però conegudes, continuem amb lloc públic amb símbols franquistes...perquè en el fons continuem amb una democràcia tan fràgil que fa por. Tan fràgil que no contempla la possiblitat real de que les persones puguem decidir com volem viure.






Aquí deixo la meva petita aportació en forma de intervenció:


"El día que me comentaron si quería participar en este acto, pensé dos cosas:
Una, qué estaba inmensamente feliz de poder colaborar en su homenaje.
Y dos, cómo iba a ser capaz de poner palabras a esos sentimientos arraigados hacia la persona y  figura pública de Santiago Carrillo.

Como ya ha comentado Emilia, ponemos voz a esas personas anónima, que tenemos en común haber vivido desde la infancia bajo la influencia de las palabras de Santiago.

No diré que Carrillo fue la primera palabra que aprendí a decir, porque sería faltar a la verdad. Pero no exageraría si dijese que fue de las que más oí, y aún oigo, en todas las tertulias familiares.

Pero los niños y las niñas crecen, y yo no fui la excepción. Así que mientras mi cuerpo se alargó y agrandó, mi cabeza se amuebló con principios, ideas y sueños.
Aquella niña que de la mano de su mama Rosa y su Tia Juanita vivió PSUC, Mesa para la Unidad de los Comunistas y posteriormente PSC dejó la adolescencia para dar paso a la persona adulta que cuando hubo de escoger una profesión de todas las que había desempeñado escogió la docencia, pues fiel a sus principios creía, y sigue creyendo, que la educación de un país debe ser pública, laica  y de calidad si realmente quiere garantizar la igualdad.

En todo ese camino que ha sido mi vida…las palabras de Carrillo me han hablado de:
El orgullo de aquel o aquella que lucha por unas ideas que cree justas.
La dignidad que permite luchar, caer y levantarse para volver a luchar.
La fidelidad a unos principios que harán de este mundo, un mundo mejor.
La lucidez con la que ha de ser regalada la sabiduría.
La justicia que nos ha de hacer iguales.
La integridad que convierte al político en una persona de confianza.
La coherencia que siempre ha de acompañar a las palabras y acciones.
La amabilidad con la que se ha de  tratar a la gente.
El dialogo como arma para convencer.
La paciencia con la que se han de explicar los principios, las ideas y los sueños.
La esperanza que se ha de transmitir , no importa lo malo que sea aquello que se ha describir, siempre ha de haber espacio para ella.

Esta claro que como toda persona habrá tenido sus sombras, pero para mi ha sido, es y será uno de los buenos, uno de los grandes de este país. Un gran visionario, que con la experiencia del pasado y la observación del presente, era capaz de mostrarnos el futuro al que nos dirigíamos.

Añado por necesidad, mi deseo de dar las gracias a todas aquellas personas que a lo largo de la historia han dado partes de su vida, o incluso su vida entera, para mejorar la situación de sus iguales. Personas que creyeron que la unión hace posible los cambios, que dieron ese paso adelante que impulso al resto de la sociedad a luchar. Carrillo ha sido una de estas personas.

Es adecuado recordar que en este país se nos quito algo muy importante: la oportunidad de ser una gran sociedad.  Y a cambio se nos dio una dictadura que mediante el miedo robó un futuro mejor a muchas generaciones.
Ahora, casi 36 años después de las primeras elecciones generales tras la dictadura franquista, nos hallamos en una situación a nivel mundial que requiere de personas capaces, valientes, solidarias, responsables y altruistas que luchen igual que se luchó en el pasado por la igualdad y por los derechos humanos.
Ya no es tiempo de mediocridades ni de intereses individuales. El tiempo de dudar se ha acabado, no podemos perder más derechos y hemos de recuperar los secuestrados en el camino en nombre de la crisis. La izquierda debería hacer de esta lucha una causa común, y unirse en un solo frente. Seremos capaces? Me gusta pensar que no hay nada imposible, o como mínimo, nada imposible de intentar.

Gracias Santiago"